Het gebied

ArenAPoort: dynamische stadswijk
Het Zandkasteel is onderdeel van ArenAPoort, het stadshart van Amsterdam-Zuidoost. Centraal in dit gebied tussen de Johan Cruyff Arena en het Anton de Komplein ligt de ov-terminal voor trein, metro en bus. Het winkelcentrum heeft een gevarieerd aanbod aan winkels en horeca. De komende jaren wordt ArenAPoort nog aantrekkelijker…

Van een kantoren- en evenementenlocatie verandert ArenAPoort in een dynamische stadswijk. Op de planning tot 2030 staat de realisatie van 5.700 woningen, 80.000 m2 kantoren en 13.000 m2 winkels. Er is plek voor sport en ontspanning, een nieuw stadspark en maatschappelijke voorzieningen. Verder wordt het bestaande winkelcentrum volledig gerenoveerd. Ook in de omgeving van de Johan Cruyff Arena ontstaan nieuwe functies en voorzieningen, onder andere in het project Urban Interactive District. Benieuwd naar alle plannen? Lees de gemeentelijke ontwikkelstrategie voor ArenAPoort.

ArenAPoort is het stadscentrum van Amsterdam-Zuidoost. Dit stadsdeel is door de gemeente Amsterdam aangewezen als een van de stedelijke groeilocaties. Op meerdere locaties in Amsterdam-Zuidoost worden nieuwe woningen gebouwd, zoals Amstel III.